Galeriewoning Diepenveen
Woning en galerie in één
Galeriewoning Diepenveen

Maak van onze woning een galerie, dat was de vraag van Arne en Karin. Om dit te bereiken moesten we wel wat wanden weghalen. Daar­voor in de plaats kwam een wand­ele­ment, waar we zo veel moge­lijk in hebben wegge­werkt: appa­ra­tuur van de keuken, kasten en een werk­plek. Wat over­blijft is een ruimte die gebruikt wordt om te wonen en te expo­seren. De betonnen vloer loopt door in het terras en in betonnen vlakken in de tuin. Hier­door ontstaat letter­lijk een verbin­ding met de buiten­ruimte. De kast in de keuken en woon­kamer doet ook dienst als expo­si­tie­wand. Op houten latten die ook de grepen van de deuren vormen kunnen schil­de­rijen worden geplaatst. Onze missie is geslaagd: wat eens een hokke­rige ruimte was, is nu een prach­tige galerie met alle comfort om tussen de expo­si­ties door prettig te wonen.