Lichte stadswoning Deventer
Vanaf de entresol heb je zicht op de eeuwenoude bomen van de kloostertuin.
Lichte stadswoning Deventer

De verrassing van deze woning in het historische centrum van Deventer bevindt zich aan de achterzijde van het huis: het uitzicht op de eeuwenoude Kloostertuin. Hier was weinig van te zien toen de bewoners het huis kochten. De aanbouw die in de jaren tachtig van de vorige eeuw achter het huis was geplaatst benam het zicht. De aanbouw is gesloopt en de keuken naar de begane grond verplaatst. De eerste verdiepingsvloer is deels verwijderd, zodat een grote nieuwe pui gemaakt kon worden. Het woongedeelte op de entresol en de keuken hebben hierdoor optimaal contact met de tuin en zicht op de bomen in de Kloostertuin. De materialen in het ontwerp zijn consequent in het huis doorgezet: beton, hout en zwart staal. Dit zorgt voor eenheid en optimale ruimtebeleving. De donkere woning uit 1906 is getransformeerd tot een lichte en comfortabele stadswoning.