Schuurwoning in Diepenveen
Modern Erf in buitengebied
Schuurwoning in Diepenveen

Modern Erf

In het buitengebied bij Diepenveen kwam via een Rood voor Rood regeling ruimte voor een nieuw huis. Waar eens de stal stond staat nu een schuurwoning met een hoofdhuis en een bijgebouw. Het hoofdhuis is opgebouwd uit naturel hout en het bijgebouw, dat lager is, is bekleed van zwarte planken. De zonnepanelen zijn geïntegreerd op het dak van het bijgebouw. De bewoners van het huis, een gezin met twee dochters, wilden een comfortabel modern huis met veel ruimte en licht. Door in het midden van het huis een volume te plaatsen waar de trap, bijkeuken en installaties in zijn opgenomen, ontstaat daar om heen veel open ruimte. De kern is bekleed met planken met daar achter akoestisch materiaal. Hierdoor wordt het geluid geabsorbeerd en kon het ruwe beton in zicht blijven. Een mooi contrast met het kleurrijke en decoratieve behang.