Houten uitbouw Diepenveen
maximaal contact met buiten
Houten uitbouw Diepenveen

Maxi­maal contact met de natuur, dat is wat onze opdracht­gever voor ogen had met de nieuwe uitbouw. Het oorspron­ke­lijke huis uit de jaren dertig van de vorige eeuw was in de loop der jaren twee maal verbouwd. De laatste uitbouw, een prak­tijk­ruimte, stond midden in de tuin en was erg gesloten. Deze uitbouw is gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe tuin­kamer. De vorm met schuine lijnen is ontstaan vanujit de zicht­lijnen naar de omge­ving. De mate­ri­alen zijn eigen­tijds en duur­zaam, hout en isolatie met vlas. Het hout is binnen en buiten toege­past en loopt door op het dak. De glas­strook tussen het nieuwe en oude deel geeft extra licht in de keuken. De ruimte wordt verwarmd en gekoeld vanuit de vloer. Hier­door zijn er geen radi­a­toren voor de puien en is er maxi­maal contact met buiten. Het is alsof je, zelfs hartje winter, in de tuin eet: precies wat onze opdracht­ge­vers wilden!